Sázíme budoucnost

Sázení jabloní

Mlha, trochu zima, ale přesto ideální čas pro sázení jabloní. Rozhodli jsme se, že za každý prodaný produkt zasadíme strom. Dnes jsme se zapojili do komunitní výsadby jabloňového stromořadí u Velkých Popovic a vlastníma rukama sázíme budoucnost!

Co to je za akci a proč jsme se rozhodli přidat ruce k dílu?

Iniciativa Sázíme budoucnost má za cíl vysadit v následujících 5 letech 10 milionů stromů. Podívejte se, kde se sází ve vašem okolí a přidejte ruku k dílu i vy: https://www.sazimebudoucnost.cz/

Kvůli současné situaci se bohužel plno akcí zrušilo, takže jsme vyrazili teprve dnes, ale akci můžeme jedině doporučit. Skvělá atmosféra i lidé, krásná příroda a práce, která má smysl.

Na akci se sešlo 17 dobrovolníků. Začali jsme krátkou instruktáží, díky které jsme se dozvěděli všechno důležité a mohli se pustit do práce.

Za pár let budou tyto stromy poskytovat příjemný stín pro letní procházky, posilní odolnost krajiny vůči klimatickým změnám a 4 odrůdy jablek potěší spoustu lidí v okolí.

Proč to děláme? Sázíme budoucnost!

Udržitelná móda pro nás totiž není jen o tom oblékat se udržitelně. Pro nás je to součást udržitelného životního stylu. A k tomu sázení stromů jednoznačně patří. Ostatně i myšlenka udržitelnosti vznikla při sázení lesů.

“Udržitelnost” je myšlenka stará 300 let, z dob, kdy v Německu káceli stromy tak intenzivně, že jim začaly docházet. A tak přišli s revoluční myšlenkou – po vykácení zasadí les nový. Tomuhle nápadu říkali „nachhaltende Nutzung“ (udržitelné užívání). Geniální! Účinné!

Z článku “Cesta k udržitelnému životnímu stylu”

A naše proč jsme jasně sepsali zde: https://www.dressibly.cz/slow-fashion/

Další víkend, další sázení

Další sázení, kterého jsem se účastnili proběhlo v obci Nové Středokluky u Prahy. Během soboty 14.11. jsme vysadili 19 ovocných stromů v komunitní zahradě KomPot. Ovoce a zelenina se tady pěstuje ekologickým způsobem.

Jako první jsme vysadili slivoně.
Po 4 hodinách práce, jsme měli sázení hotové. Následovalo přivázání ochranných mřížek proti okusu a přivázání stromů ke kolům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *